Luottoresepti

Tortillat tehtaantakuulla

Turun yliopiston Opettajankoulutuslaitoksen Rauman kampuksen opiskelijoiden yhteisen ainejärjestön puheenjohtajan Verna Myllymaan takuuvarma resepti on tortillat. Kuva: Verna Myllymaa.

Toimitus

Syksy on saapunut kampusalueille. Näin on myös Turun yliopiston Rauman yksikölle, jossa opettajankoulutus on päässyt vauhtiin.

Opettajankoulutuslaitoksella toimivan ainejärjestön Opekas ry:n puheenjohtajan Verna Myllymaan mukaan lukuvuosi on lähtenyt Satakunnassa hyvin käyntiin. Uudet fuksit on otettu lämmöllä vastaan ja vanhemmillakin tieteenharjoittajilla on ollut ilo palata takaisin opintojen pariin.

Ruuanlaitto kuuluu keskeisenä osana opiskelijoiden päivään. Siihen Myllymaa suhtautuu aivan kuin harrastuksena. Hän viihtyy ja rentoutuu sen parissa.

–Lisäksi poikaystäväni on kokki, jolta saan usein hyviä vinkkejä tai ideoita kokkailuihin, Myllymaa kommentoi.

Luokanopettajaksi opiskeleva Myllymaa sanoo kotitalouden olleen yläkoulussa hänen lempiaineensa.

–Sen tunneille oli aina kiva mennä ja rentoutua muiden koulutehtävien keskellä, Myllymaa toteaa.

Myllymaa esittelee omana luottoreseptinään tortillat. Hän kuvailee reseptiä helpoksi ja takuuvarmaksi, joka maistuu aina. Täytteitä tortilloissa voi vaihdella näppärästi oman maun mukaan.

–Mun lempparitäytteitä tortillaan ovat ainakin jauheliha, pavut, ranskankerma, punasipuli, salaatti, fetajuusto ja itsetehty valkosipulijogurttikastike, Myllymaa luettelee.

–Valkosipulijogurttikastike on myöskin ehkä asia, joka tekee tortilloista superhyviä, Myllymaa tarkentaa.

Raaka-aineet:

Jauheliha
Pavut
Ranskankerma
Punasipuli
Salaatti
Fetajuusto
Itsetehty valkosipulijogurttikastike
250 g maustamatonta kiinteää tofua
450 g pakaste wok -vihannessekoitusta
Nuudelia

Valmistus:

  1. Paista päätäyte eli jauheliha.
  2. Lisää päätäytteen sekaan valutetut kidneypavut.
  3. Valmista kaikki muut haluamasi täytteet tortillaan.
  4. Tortillat kruunaa itse tehty valkosipulijogurttikastike. Siihen tarvitset yksinkertaisesti vain valkosipulinkynsiä ja turkkilaista jogurttia.
  5. Murskaa valkosipulinkynnet ja sekoita valkosipulimurska jogurtin sekaan.
  6. Parasta olisi, että kastike saa maustua jääkaapissa jonkin aikaa ennen tarjoilua. Valkosipulia voi laittaa oman maun mukaan!