Luottoresepti

Helppo ja nopea tofukastike

Uutela-Lynd pitää tofukastikkeen helppoudesta ja mausta.

Logopedian opiskelija Sirkka Uutela-Lynd on ollut vegaani lähemmäs kuusi vuotta. Yksi hänen lempi resepteistä on tofukastike ja riisi. Kyseinen ruoka on erittäin helppo ja nopea, eikä se vaadi kovinkaan montaa raaka-ainetta.

Uutela-Lynd kertoo, että opiskelijana on tärkeää, että ruoat ovat nopeasti valmistettavissa. Ylimääräistä aikaa ei aina ole kovinkaan paljoa, joten kokkaaminen jää monesti vähemmälle. Siksi tällaiset ruoat, jotka on nopea valmistaa vähäisistä raaka-aineista, on Uutela-Lyndin mieleen. Toinen vaihtoehto on hyödyntää Turun opiskelijaravintoloiden tarjontaa.

“Yleensä tulee käytyä opiskelijaravintoloissa syömässä, koska se on nopeampaa. Kokkaaminen vie paljon aikaa, joten on helpompaa, kun ruoka on opiskelijaruokaloissa valmiina”

Kaikista Turun opiskelijaravintoloista saa päivittäin vegaaniruokavalioon sopivaa ruokaa, mutta taso ravintoloiden välillä vaihtelee. Osasta vegaaniruoka täytyy pyytää erikseen, kun taas osa ravintoloista tarjoaa vegaaniruokaa päivittäin linjastoillaan.

Resepti:

1 paketti tofua

1 chili

3 valkosipulinkynttä

1dl soijakastiketta

½ dl riisiviinietikkaa

1tl inkivääritahnaa

1tl agave-siirappia

sekä esimerkiksi riisiä

  1. Kuivaa tofu esimerkiksi talouspaperin avulla
  2. Pilko chili sekä valkosipulinkynnet
  3. Lisää riisiviinietikka, soijakastike, inkivääritahna sekä agave-siirappi chilin ja valkosipulin joukkoon. Sekoita kunnolla.
  4. Revi tofu ja paista se kuumalla pannulla
  5. Kun tofu on saanut väriä, lisää kastike pannulle ja anna lämmetä hetken aikaa.
  6. Tarjoile kastike esimerkiksi riisin kanssa