Luottoresepti

Mukavaa yhdessä tekemistä

Lääketieteen opiskelija Mira Kokko luottaa arkena vankasti opiskelijaravintoloiden ruokatarjontaan. Ruoan tekeminen kotona onkin opiskelijaelämän ohella jäänyt vähemmälle, mutta Kokko tykkää silti kokata esimerkiksi yhdessä ystäviensä kanssa. Tällaiseen kokkailuun sormin naposteltavat, mutta täyttävät kesäkääryleet ovatkin oiva valinta.

“Kesäkääryleissä yhdistyy hyvin raikkaus ja täyteläinen maku. Ne ovat myös yllättävän helppoja ja nopeita tehdä, mikä varsinkin nälkäisenä on aina plussaa.”

Kokko kertoo, että häntä välillä jopa jännittää ruoan tekeminen muille, sillä mokia keittiössä on sattunut ja kaikki ruoat eivät ole aina ensimmäisellä kerralla onnistuneet. Kesäkääryleet ovat kuitenkin hänen oma erikoisuus, jolla hän on onnistunut yllättämään iloisesti  ystävänsä. Vielä mukavampaa on valmistaa kääryleet yhdessä ystävien kanssa!

Kesäkääryleet:

Riisipaperiarkkeja

Tofua (vaihtoehtoisesti voi käyttää myös esimerkiksi katkarapuja)

Avokadoa

Kurkkua

Porkkanaa

Riisinuudelia

Basilikaa

1. Keitä riisinuudelit pakkauksen ohjeen mukaan.

2. Leikkaa kasvikset ohuiksi tikuiksi

3. Pyöräytä riisipaperiarkki lämpimässä vedessä ja aseta se lautaselle pehmenemään.

4. Kokoa riisipaperin päälle kaikki täytteet. Taittele rullaksi.

Maapähkinädippi:

1 dl maapähkinävoita

2 rkl limenmehua

1 valkosipulinkynsi

1 tl srirachaa

1 rkl sokeria

1 rkl soijakastiketta

n. 1/2 dl vettä