Uutinen

Santeri Saarinen aloittaa toimitusharjoittelijana

Saarisesta Turun ylioppilaslehti on parhaimmillaan suunnannäyttäjä rohkealle, laadukkaalle ja vetävälle opiskelijajournalismille 2020-luvun maailmassa. Kuva: Santeri Saarinen.

Turun ylioppilaslehden johtokunta on valinnut keskiviikon kokouksessaan Tylkkäriin uuden toimitusharjoittelijan. Työssä syksyllä aloittaa Santeri Saarinen. Saarinen opiskelee parhaillaan poliittista historiaa Turun yliopistossa.

Saarinen kertoo olevansa iloinen ja otettu luottamuksesta. Hän odottaa innolla pääsevänsä vastaamaan tuleviin haasteisiin.

–Kunhan kesän työt Turun Sanomissa hoidetaan alta pois, päästään sitten seuraavan sorvin ääreen heti syyskuussa, Saarinen toteaa.

Saarisen mukaan hänet tehtävään sai hakemaan kiinnostus opiskelijajournalismiin.

–Toimittajan töitä on takana kolme vuotta, mutta Turussa opiskelijana vietettyjä vasta yksi. Opiskelijoiden haasteista ja onnistumisista, sekä yleisemmin tällaisista parikymppisiä kiinnostavista aihepiireistä riittää kirjoitettavaa. Media ja ylioppilaslehdet niiden mukana elää nyt murroskautta, joten on hienoa päästä mukaan työhön juuri nyt.

Saarinen odottaa pääsevänsä kehittämään vahvalle pohjalle rakennettua lehteä vielä monipuolisemmin eri aloilla opiskelevia koskettavaksi.

–Mitä useampia ääniä ja oman alansa eksperttejä on mukana, sitä paremmin Tylkkäri pystyy palvelemaan koko opiskelijayhteisöä, hän painottaa.

–Parhaimmillaan Turun ylioppilaslehti on suunnannäyttäjä rohkealle, laadukkaalle ja vetävälle opiskelijajournalismille 2020-luvun maailmassa, Saarinen päättää.