Luottoresepti

Edullinen tofuwokki

Ella Rantalan opiskelijabudjettiin sopiva tofuwokki tuo makua kevään keskelle. Kuva: Kira Kokko.

Kira Kokko

Kolmatta vuotta Turun kauppakorkeakoulussa opiskeleva Ella Rantala arvostaa opiskelijana ruoan edullisuutta sekä helppoutta.

–Harvoin ehtii laittamaan ruokaa, joten suosin usein opiskelijaravintoloita, toteaa Rantala.

Moni opiskelija valitsee opiskelijaravintolan juuri sen helppouden takia. Tylkkäriin reseptiksi valikoitui edullinen tofuwokki, jonka annoksen hinnaksi tulee noin kaksi euroa. Kyseinen wokki onnistuu myös kokemattomalta ruuanlaittajalta, eikä tiskiäkään synny liiakseen. Monella opiskelijalla on pieni tila kokkaamiselle, eikä välineitäkään ole huimasti.

Kerralla isomman annoksen valmistaminen kannattaa opiskelijabudjetilla. Ruokaan kuitenkin helposti kyllästyy, eikä kaikki ruoat maistu enää yhtä hyviltä seuraavana päivänä.

Rantala toteaakin yhdeksi tofuwokin plussaksi sen, että se on helppo lämmittää uudelleen, eikä annoksen maku kärsi kovinkaan paljoa jääkaapissa.

–Tää on siitä hyvä, että siitä tulee kerralla useampi annos ja se säilyy hyvin kaapissa ja maistuu vielä parinkin päivän päästä, sanoo Rantala.

Tofuwokki maistuu myös hyvältä, mikä on monelle opiskelijalle pelkästään plussaa. Yleensä helppous ja edullisuus on opiskelijoille pääkriteeri ruoan valmistuksessa.

–Paras opiskelijaruoka on helppoa, nopeaa ja edullista, naurahtaa Rantala kokkailun päätteeksi.

Raaka-aineet:

250 g maustamatonta kiinteää tofua(noin 2,60 euroa)

1 ps (450 g) pakaste wok -vihannessekoitusta (noin 1,60 euroa)

Nuudelia, esimerkiksi 2-3 pkt pikanuudeleita (noin 2 euroa)

Sweet chili kastiketta (noin 5,30 euroa/litra)

Soijakastiketta

Valkosipulijauhetta

Mustapippuria

Öljyä

Hunajaa

Vettä

Valmistus:

1. Huuhdo tofu juoksevalla vedellä ja kuivaa talouspaperilla. Leikkaa kuutioiksi.

2. Lisää pannulle öljy, soijakastiketta, sweet chili kastiketta, hunajaa sekä mausteita. Lisää tofukuutiot ja paista kunnes ne saavat hiukan paistoväriä.

3. Lisää sekaan pakastevihannekset ja paista kunnes vihannekset ovat saaneet hieman väriä. Lisää halutessasi vielä lisää mausteita.

4. Valmista nuudelit erillisessä astiassa ja lisää wokin sekaan. Lisää tarvittaessa sekaan vettä, jos wokki tuntuu liian kuivalta.