Uutinen

Poikkitieteelliset rekrytointimessut Turun kauppakorkeakoululla

Kira Kokko

Tammikuun 24. päivä järjestettiin Turun kauppakorkeakoulun tiloissa jo perinteeksi muodostuneet ContactExpo -rekrytointimessut. 33. kertaa järjestettävät messut ovat Varsinais-Suomen suurin poikkitieteellinen rekrytointimessutapahtuma.

Messut keräävät vuosittain noin 3000 kävijää Turun kauppakorkeakoulusta ja muista yliopiston tiedekunnista, aina Turun ammattikorkeakouluun ja Åbo Akademiin asti.

Messujen järjestäjinä toimivat KKOY (Turun yliopiston kansainvälisen liiketoiminnan opiskelijat ry) ja KY-Kasino (Turun akateemiset arvopaperisäästäjät ry) sekä ELSA (European Law Students’ Association) yhteistyössä Turun kauppakorkeakoulun sekä Turun KY:n (Turun kauppatieteiden ylioppilaat ry) kanssa.

ContactExpojen messupäällikkö Santeri Kauppinen kertoo messujen järjestelyjen sujuneen hyvin:

–Jo yli puoli vuotta kestänyt messuprojekti on sujunut pääosin hienosti ja olemme onnistuneet erityisesti myyntityössä saaden messuilla monipuolisen ja laajan yrityskattauksen. Tiimin työskentelyssä erityisen hienoa on ollut nähdä tiimiläisten tekevän lähes saumatonta yhteistyötä ja osoittavan venymiskykyä sitä vaativissa tilanteissa.

Tulevaisuudessa ContactExpojen voidaan olettaa jatkavan kehityssuuntaansa yhä poikkitieteellisemmäksi tapahtumaksi.

–Messutiimi on traditionaalisesti vaihtunut lähes kokonaan joka vuosi järjestävien tahojen hallitusten vaihdosten mukana, joten tulevaisuuden suuntaa on vaikeaa sanoa. Messujen suunta on viime vuosina liikkunut tasaisin askelin kohti poikkitieteellisyyttä, sillä erityisesti oikeustieteellisen – ja teknillisen alan messukävijöiden- ja työllistäjien tavoittamisen eteen on tehty paljon töitä. Itse näen tämän luonnollisena kehityssuuntana myös tulevaisuutta ajatellen.”, Kauppinen toteaa.