Uutinen

Opiskelijaravintola uudistunut

Syksyllä Assarin ullakolle lounaalle mennessä ei ole voinut olla huomaamatta seinien suuria printtitekstejä.

Saga Majanlahti

Syksyllä Assarin ullakolle lounaalle mennessä ei ole voinut olla huomaamatta seinien suuria printtitekstejä. Assarin ullakolle on avattu anniskelubaari Bar Brygge.

Assarin ullakon ravintolapäällikön Julien Boulangerin mukaan uudistuksessa on kyse viimeisten vuosien muutoksiin vastaamisesta. Korona muutti asiakaskuntaa ja opiskelijoiden rutiineja lounaalla käymisen suhteen. Lisäksi Assarilla oli huomattu hämmennystä kasvislinjasto Bryggen ja Assarin sekaruokalinjaston suhteen.

Brygge päätettiin siirtää kokonaan eri paikkaan, ja samalla ilmoille nousi idea baarin avaamisesta. Assarin paikalla on kymmeniä vuosia aiemmin ollut baari ja disko, joten sama konsepti haluttiin tuoda takaisin. Uudistusideat yhdistettiin. Syntyi ravintola ja baari Brygge.

Uudistuksessa haasteeksi nousi, että vanhaan ja suojeltuun rakennukseen ei ollut mahdollista tehdä suuria muutoksia tai remontteja. Seiniin ei voinut tehdä reikiä eikä vanhalle puolelle ollut mahdollista saada vettä tai viemäriä. Uusi ilme on luotu seinäprinteillä.

Boulanger kertoo, että kaikki Bryggelle tulleet huonekalut ovat kierrätettyjä. Suurin osa niistä on työntekijöiden vanhoja. Ensi vuonna Assarille on kuitenkin tulossa remontti, jolla paikkaa ollaan uudistamassa entisestään.

Opiskelijat ovat suhtautuneet uudistukseen myönteisesti, vaikka uusi ilme on aiheuttanut ihmetystä. Boulanger kertoo, että opiskelijoita pyrittiin ottamaan mukaan uudistukseen workshopin avulla, mutta osallistujia ei ollut. Hän kuitenkin painottaa opiskelijoiden ideoiden olevan edelleen arvostettuja uudistuksiin liittyen. Jos jokin ei tunnu toimivalta, opiskelijoilta toivotaan palautetta.

Boulanger jatkaa, että Bryggessä on haluttu huomioida opiskelijat, ja esimerkiksi juomien hinnat on pyritty pitämään alhaisina.

–Musiikki on meille tärkeää, ja haluamme tuoda sitä vielä enemmän mukaan, Boulanger kuvaa tulevaisuudensuunnitelmia.

Bryggeen halutaan jatkossa jollain tavoin tuoda enemmän vanhan diskon tunnelmaa. Boulanger toteaa odottaneensa baarille suurempaa suosiota, mutta toivoo opiskelijoiden havaitsevan paikan suuremman markkinoinnin myötä.

Brygge vaikuttaa toistaiseksi hiljaiselta. Proffan kellarin läheinen sijainti aiheuttanee uusien asiakkaiden kanssa haasteita eikä uudella baarilla ole mahdollisesti niin paljoa tarjottavaa, että asiakkaat vaihtaisivat kantapaikkojaan ja kiipeäisivät portaat ylös Assarille.

Paikka on auki iltaisin vain kuudesta kymmeneen eli illanistuminen Bryggessä jäisi melko lyhyeksi. Proffan kellari luo selkeästi kilpailua ja nähtäväksi jää, löytääkö Brygge samalla tavoin asiakkaansa kuin esimerkiksi Unican Kulma.