Uutinen

Kinokopla siirtyi keskustaan ja sai kodikseen laatuteatteriin

Taiteiden talolla sijaitsee nyt tiivis laatufilmejä tarjoileva keskittymä. Kuva: Santeri Saarinen.

Toimitus

Turun ylioppilaskunnan elokuvakerho Kinokopla siirtyi lokakuun alussa uusiin tiloihin. Logomosta Kino Killan teatteriin siirtynyt Kinokopla sai muuton myötä aiempaa laadukkaammat tilat.

Nyt Koplalla on tarjottavanaan oikea laadukas elokuvateatteri. Kino Killan teatteri sijaitsee Taiteiden talon yhteydessä keskustan Nunnankadulla. 

–Siirryimme uuteen teatteriin lähelle yliopistoa. Tiloihin aukeaa upouusi elokuvateatteri ja vieläpä hinnoiltaan opiskelijaystävällinen sellainen, toteaa elokuvakerhon puheenjohtaja Olavi Partanen järjestön tiedotteessa.

Fyysisestikin opiskelijoita lähemmäksi siirtynyt Kinokopla vahvistaa samalla entisestään Taiteiden talon elokuvakeskittymää. Samoissa tiloissa toimiva Kavi on erikoistunut filmiharvinaisuuksiin.

Kun Kinokoplankin taide-elokuviin siirtyvä tarjonta siirtyi Nunnankadulle, alueella on nyt suomalaisittain harvinaisen tiivis laatuelokuvien keskus.

Kinokopla juhlii ensi vuonna 60-vuotista taivaltaan. Juhlavuodelle on luvassa useita erikoisnäytöksiä ja elokuvatapahtumia. Tunnelmaan virittäydytään jo 5. joulukuuta järjestettävällä pikkujoulunäytöksellä.

Ohjelma tarkentuu vielä, mutta nyt on jo tiedossa, että näytöksessä on anniskelutarjoilu. Opiskelijalähtöisyyttä sekin.