Uutinen

Turun kauppakorkeakoulun väriä Suomen suurimmassa laulukilpailussa

Porin yksikössä kauppatiedettä opiskeleva Kontiainen on selvittänyt tiensä The Voice of Finland-kilpailussa vaiheeseen, jossa ratkotaan paikat huhtikuussa Logomossa kuvattaviin suoriin lähetyksiin. Kuva: Nelonen Media.

Toimitus

The Voice of Finlandin knockout-vaiheessa kuullaan tänä vuonna Turun yliopiston opiskelijan ääntä. Porin yksikön kauppatieteilijä Nella Kontiainen on selvittänyt tiensä kilpailussa vaiheeseen, jossa ratkotaan paikat huhtikuussa Logomossa kuvattaviin suoriin lähetyksiin.

Laulukilpailun alkukarsinnat käytiin Porvoon Taidetehtaalla. Kilpailuun on osallistunut yhteensä hieman yli sata laulajaa. Pudotuspeli on jatkunut seuraavilla vaiheilla Turun Logomossa. Näissä Kontiainen on laulanut itsensä jatkoon kerta toisensa jälkeen.

19-vuotias Kontianen kertoo laulukilpailun sujuneen hyvin. Hän lähti alun alkujaan formaattiin mukaan kartuttaakseen kokemusta laulamisesta.

–Menin Porvooseen koittamaan. Kun alkukarsinnassa tuolit kääntyivät, kaikki konkretisoitui siinä. Silloin tunne oli aika järkyttynyt, Kontiainen naurahtaa.

Kontiainen haki mukaan ohjelmaan, kun koulusuunnitelmat olivat vielä avoinna. Tätä nykyä Porissa kauppatiedettä lukeva Kontiainen oli viime vuoden keväällä varasijoilla moneen eri paikkaan ja pohti seuraavia askeliaan.

–Piti keksiä jotain tekemistä, jos en olisi päässyt kouluun, Kontiainen tiivistää.

–Hauskinta oli, että minulle taisi tulla samana päivänä tieto sekä koulupaikasta että paikasta laulukilpailuun, Kontiainen jatkaa.

Opiskelun ja laulukilpailun yhdistämisessä Kontiaisella ei haasteita ole ilmennyt. Lukujärjestykseen harjoituksien sumpliminen on onnistunut ja opintopisteitä kertynyt ensimmäisen opiskeluvuoden aikana mukava määrä.

Satakunnassa asustava Kontiainen kertoo laulaneensa koko ikänsä. Taustat musiikin pariin ovat rakentuneet pienenä kansalaisopiston laulutunneilta ja kanttorin kanssa harjoitellessa.

–Olen huomannut, että en ole saanut sellaista koulutusta, mitä monella muulla kanssakilpailijalla on. Tähtäimenäni on kehittää ääntäni vielä ammattimaisempaan suuntaan. Haluan kuitenkin olla kadottamatta oman ääneni persoonallisuutta, Kontiainen painottaa.

Konseptin pyörityksen keskellä laulusuorituksiin keskittyminen on luonnollisesti haastavaa. Kontiainen kertoo hänelle itselleen olevan tärkeää saada ennen esityksiä omaa tilaa.

–Esiintyjiä on erilaisia. Vaikka olen itse tällainen suupaltti, niin kun keskityn, tarvitsen aikaa itselleni, Kontiainen avaa.

Televisiotuotannossa sisällä oleminen ja sen rytmiin pääseminen on ollut Kontiaisesta mielenkiintoista. Käytännön oppia on tarttunut muun muassa treenaamisesta ja puvustamisesta.

–Olen tykännyt. Tässä on nähnyt sen, mitä koko homma itsessään on. Sitä nimenomaan olen lähtenyt hakemaan. Paljon on tullut yllättäviä juttuja. Toki itsellänikin on ollut muutamia vääriä käsityksiä, Kontiainen toteaa.

Seuraavan lähetyksen pariin laulaja suuntaa jännittynein tunnelmin.

–Kilpailijat ovat huomattavasti enemmän tosissaan ja väkeä yleisössä paljon enemmän. Puolet tippuu pois, joten panokset ovat kovemmat. Jännittää erityisesti, miten muut ihmiset reagoivat kilpailuun, Kontiainen päättää.

Koko The Voice of Finland-kilpailu huipentuu vappua edeltävänä perjantaina käytävään finaaliin. Nelosella esitettävä ohjelma perustuu hollantilaiseen ohjelmaformaattiin.