Uutinen

Tämä on Ryhmä Flexin tavoite

Köseoglu kertoo muutosten tuulissa Ryhmä Sulttaanin olleen toinen varteenotettava nimivaihtoehto. Kuva: Toimitus.

Toimitus

Turun yliopiston ylioppilaskunnan edustajistossa toimiva yhden miehen edustajistoryhmä Ryhmä Flex suuntaa vuoteen 2023 odottavaisin mielin. Ryhmän puheenjohtaja Sami Köseoglu nimeää kokoonpanon tähtäimeksi tuleviin kokouksiin yhden selkeän päämäärän.

–Tavoitteenamme on olla järjen ääni. Pyrimme kiinnittämään huomiota erityisesti edustajistossa käsiteltäviin asioihin, jotka eivät kuulu ylioppilaskunnan toiminnan ytimeen, Köseoglu kommentoi.

Marraskuussa perustetun ryhmän toimikauteen on mahtunut monenlaista. Ryhmä Flex on ilmoittanut muun muassa haastavansa Turun yliopiston ylioppilaskunnan hallinto-oikeuteen, jättänyt eriäviä mielipiteitä pöytäkirjoihin ja esittänyt ylioppilaskunnan jäsenmaksun kymmenkertaistamista.

Ryhmä toteutti joulun alla myös nimenmuutoksen. Tällöin edustajistoryhmän entinen nimi Ryhmä Ex siirtyi historiankirjoihin.

Köseoglun mukaan nimenvaihdon taustalla ei ollut kyse identiteettikriisistä. Hän ei myöskään paljasta jatketaanko nykyisellä nimellä pidempään.

–Nimeä on kiva vaihtaa, niin pysyy nuorekkaana. En kommentoi asiaa enempää, koska prosessit ovat kesken, Köseoglu ilmoittaa.

Turun yliopiston ylioppilaskunnan edustajisto kokoontuu seuraavan kerran maaliskuun lopulla.