Uutinen

Akateemiset purjehduskilpailut järjestettiin tänä kesänä Helsingissä

Paikaksi valikoitui Kulosaaren pursiseura Brändö Seglare ennen kaikkea sen takia, että sieltä saatiin veneet sekä tilat käyttöön kisoja varten.

Kira Kokko

Turun Kauppatieteelliset purjehtijat ry eli tuttavallisemmin TuKY Yacht Club järjesti akateemiset purjehduskilpailut Helsingin Kulosaaressa 6.–7.8.2022. Mukana oli seitsemän joukkuetta ympäri Suomen.

Turkua kisoissa oli edustamassa järjestäjätahon lisäksi Åbo Akademin kauppatieteiden opiskelijoiden Merkantila Segelsällskapet sekä TuKY Yacht Clubin alumneista koottu joukkue. Muut osallistuneet joukkueet olivat KY-Sail ja Teekkaripurjehtijat Helsingistä, Tampereelta tuleva purjehduskerho Pii, sekä Lappeenrannasta tuleva Skinnarilan Kuutti Sailing Club.

TuKY Yacht Clubin puheenjohtaja Valtteri Vuori kertoo, että idea kisojen järjestämiseen lähti jo viime syksynä, kun vanhemmat opiskelijat kertoivat tällaisen perinteen olemassaolosta. Pari vuotta tauolla olleet opiskelijoiden purjehduksen Suomen mestaruuskisat ovat ennen olleet vuosittainen perinne, joka nyt haluttaisiin nostaa takaisin.

Kisat saatiin sujuvasti järjestettyä, vaikka sää tuottikin haasteita lauantaina. Lauantaina kisat jouduttiin kovan tuulen takia keskeyttämään, mutta sunnuntaina päästiin viemään loputkin lähdöt maaliin ja voittaja selvitettyä.

Ensimmäiselle sijalle seilasi Turun edustus Merkantila Segelsällskapet ja toiselle sijalle kisan järjestäjätaho TuKY Yacht Club. Kolmannen sijan nappasi KY-Sail.

Viikonlopun ohjelma ei rajoittunut pelkästään purjehtimiseen, vaan lauantai-iltana päästiin myös nauttimaan KY-Sailin järjestämästä iltaohjelmasta. Tunnelma oli koko viikonlopun ajan  korkealla, ja jännitystä ei kisoista puuttunut. Seuraavan vuoden kisoista ei ole vielä tarkkaa tietoa, mutta osallistujat kovasti toivovat, että sellaiset järjestettäisiin.