Uutinen

Sinfoniaorkesteri suuntaa syksyyn

Kira Kokko

Collegium Musicum Turku eli tuttavallisemmin CMT on Turun yliopiston alaisuudessa toimiva sinfoniaorkesteri. Orkesterin kokoonpanoon kuuluu karkeasti laskettuna noin 50 soittajaa, jotka ovat pääasiassa kaikki opiskelijoita. Jäseniä on niin yliopistosta, ammattikorkeakoulusta kuin Turun taideakatemiastakin.

Myös joitain valmistuneita on mukana toiminnassa. Orkesterin kapellimestarina sekä taiteellisena johtajana toimii Satu Simola. CMT harjoittelee kerta viikkoon ja konsertoi kaksi kertaa lukukaudessa.

Orkesterin markkinointivastaava Sanni Männistö on soittanut viulua 7-vuotiaasta saakka. Hän opiskelee nyt kolmatta vuotta logopediaa Turun yliopistossa ja hyppäsi orkesterin remmiin vuosi sitten syksyllä kurssikaverin suosituksesta.

Syksy on lähtenyt orkesterin osalta käyntiin mukavasti. Uusia opiskelijoita on lähtenyt toimintaan mukaan, ja harjoitukset pyörivät kauppakorkeakoulun Mercatorilla normaaliin tapaan aina tiistaisin. Kontrasti kevääseen on huomattava, koska silloin orkesteri joutui vielä harjoittelemaan Zoomin välityksellä.

Männistö kertoo olevansa iloinen siitä, että uudet opiskelijat ovat löytäneet orkesterin.

–On ollut ihan superhienoa ja hallitukselle jotenkin merkityksellistä, että on tullut paljon uusia soittajia, Männistö kommentoi.

Harjoitusten lisäksi orkesterin hallitus järjestää soittajille muutakin ohjelmaa, kuten elokuvailtoja ja sitsejä.

Syksyn aikana on tulossa vielä kaksi konserttia. Syyskonsertti Hämärän hetkiä järjestetään perjantaina  25.11. kello 19 Mikaelin kirkolla. Adventtikonsertti järjestetään yhteistyössä Turun yliopiston kuoron kanssa samassa paikassa torstaina 9.12. klo 19.

Kahden lukuvuosikonsertin lisäksi orkesterin voi tilata esiintymään pienellä kokoonpanolla juhliin. Pienemmällä kokoonpanolla CMT on muun muassa esiintynyt hautajaisissa, häissä sekä vuosijuhlilla

–Ihmisten toiveiden ja tarpeiden mukaan järjestyy pienemmätkin kokoonpanot, Männistö valottaa.

Männistö haluaa muistuttaa, että orkesterin toimintaan mukaan lähteminen on matalan kynnyksen toimintaa, eikä orkesteriin ole esimerkiksi soittokokeita. Uudet soittajat otetaan lämpimästi vastaan.

–Kaikki on tervetulleita ja voi matalalla kynnyksellä tulla mukaan, Männistö päättää.