
puheenjohtaja Eino Vuopala. Kuva. Kristian Koponen.
Kristian Koponen
Toista vuotta kauppatieteellisessä tiedekunnassa opiskeleva Eino Vuopala on viihtynyt hyvin kaveriporukkansa kanssa KY-Gourmetissa. KY-Gourmet on Turun kauppatieteiden ylioppilaiden toimijaryhmä, jonka toimintaan kuuluu tapahtumien järjestäminen kyltereille.
Tapahtumissa yhdistyvät herkullinen ruoka ja hauskanpito. KY-Gourmetin pyörittäjille tämä tarkoittaa ruoanlaittoa, kiirettä ja yhteistä aikaa ystävien kanssa.
21-vuotias Espoosta Turkuun muuttanut Vuopala toimii tällä hetkellä järjestön puheenjohtajana. Tapahtumien täytteinen syksy on pitänyt sisällään muun muassa KY-Gourmetin järjestämät suositut rapujuhlat, joista on muodostumassa kauppiksen perinne.
–Hyvä ilmapiiri on hehkunut kauppiksen alkusyksyn tapahtumissa, Vuopala toteaa.
Vuopalan mukaan itse tehty ruoka on yleensä halvempaa ja parempaa, mutta vaatii enemmän aikaa, jota opiskelijoilla on monesti rajallisesti.
–Nautin ruoanlaitosta ja nimenomaan käytännöllisestä ruoasta. Semmoisesta, jossa on makua, mutta joka ei ole liian monimutkainen valmistaa, vaikka nautin myös haasteesta. Hyvän ruoan täytyy olla riittävän ravitsevaa ja proteiinipitoista, ja hyvin maustamalla, keittiössä voi tehdä ihmeitä, toteaa Vuopala.
Vuopalan valikoitu luottoresepti on wokki. Hän kertoo oppineensa kyseisen wokki-reseptin tyttöystävältään.
–Hyvän wokin salaisuus on reilusti sweet chili kastiketta, sekä tuoretta medium chiliä, kertoo Vuopala.
Kylterin wokki
Ainekset:
-Proteiinin lähde, suosituksena kanafilee tai tofu
-Wokkivihannekset pakasteesta
-3 valkosipulinkynttä
-2 tuoretta medium chiliä
-Sweet chili kastike
-Soija kastike
-Munanuudelit
- Kuullota pilkotut valkosipulit ja chilit öljyssä. Mikäli et omista wokkipannua, paistinpannu kelpaa myös ruoanlaittoon.
- Lisää kana pannulle. Paista ja mausta se haluamillasi mausteilla.
- Kun kana kypsentyy, lisää wokkivihannekset. Anna niiden sulaa rauhassa ja paistua pannulla.
- Kun pakaste vihannekset on sulaneet ja paistuneet. lisää sweet chili-kastiketta runsaasti sel’ lisäksi soijakastiketta.
- Anna maustua hetki. Tarjoile keitettyjen nuudelien kanssa. Avot!